Befektetési technikák

Hova tegyem a pénzem?

Befektetési alapok - 2016 év

2017. január 17. 17:06 - Pénzember

Tavaly decemberben több mint 117 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban lévő vagyon, ezzel végre megtört a jég és a várt stagnálással szemben kisebb növekedéssel zárták az évet a hazai alapok. Az ingatlanalapok rendkívül népszerűek voltak decemberben, egy hónap alatt annyi tőke áramlott ezekbe az alapokba, mint az év első négy hónapjában összesen. Hozam oldalról viszont a részvény- és az abszolút hozamú alapok voltak a legjobban teljesítők, egy hónap alatt 3-4%-ot is lehetett keresni velük.

A legtöbb kezelt vagyon továbbra is a kötvényalapokban van, 23,3%-kal, ezt követően pedig a pénzpiaci alapok szakítanak ki egy nagyobb részt a tortából 16,7%-kal, bár arányuk folyamatosan csökken. Voltak meglepetések is az év utolsó hónapjában, az ingatlanalapok 13,6%-os vagyonrészesedésükkel megelőzték a vegyes alapokat, és nem sokkal vannak lemaradva az abszolút hozamú alapoktól sem.

A részvény- és abszolút hozamú alapok hoztak a legtöbbet


Év végére a részvény- és abszolút hozamú alapok is belehúztak a hozamtermelésbe, előbbi 4,2%-ot, utóbbi pedig 3,3%-ot hozott befektetőinek decemberben. A tőkevédett alapok negatív teljesítményétől eltekintve minden alapkategória pozitívban zárta a hónapot, az ingatlanalapok iránt annak ellenére nagy volt a kereslet, hogy decemberben csak 0,2%-os teljesítményt tudtak felmutatni.

 

Az ingatlanbefektetések mentették meg a magyar befalapok tavalyi évét

Részletek itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://befektetek.blog.hu/api/trackback/id/tr6412133449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása